Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

David Friedman: Oprirea procesului de extindere a suveranității e temporară | Știre Alfa Omega TV

La semnarea Acordurilor Avraam de la Washington, s-au clasat luni de zile de anticipare privind intenția Israelului de a-și extinde suveranitatea sau de a anexa părți din Iudeea biblică și Samaria, adică Cisiordania. De aceea mulți au fost suspicioși în privința acordurilor, dar la o conferință recentă, Acordurile Avraam, către un nou Orient Mijlociu, David Friedman, ambasadorul SUA în Israel, spunea că oprirea procesului de extindere a suveranității este doar temporară:

Citeste mai departe

Gordon Robertson despre importanța Bibliei, mass-media și statul evreiesc | Știre Alfa Omega TV

Pe 18 octombrie, biroul de presă al guvernului israelian a susținut al patrulea summit anual al presei creștine, unde vin împreună jurnaliști creștini din întreaga lume, dar în acest an, precum multe alte evenimente, s-a ținut virtual, din cauza COVID-19. Gordon Robertson de la CBN a luat cuvântul la acest summit și spunea cum Israelul devine o lumină a națiunilor, așa cum spunea și profetul Isaia că va fi:

Citeste mai departe

Asociația Luis Palau aduce încurajare pastorilor în vremuri grele | AO NEWS

Nu există nicio îndoială că acest an a fost unul dintre cei mai dificili ani din istorie, iar pastorii și liderii bisericii au fost afectați, potrivit Asociației Luis Palau. Semnalele primite din teren arată că unii pastori au demisionat sau au fost retrași. Cercetări făcute recent de grupul Barna indică faptul că pentru aproape 20% dintre bisericile din SUA există pericolul să își închidă ușile anul viitor din motive financiare legate de restricțiile provocate de Covid-19.

Citeste mai departe

Erdogan îi compară pe musulmanii din Europa cu evreii din Holocaust | AO NEWS

Ministerul de Externe al Israelului a transmis o condamnare categorică a președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan în urma comparației făcute de acesta între statul musulmanilor din Europa și cel al evreilor dinaintea Holocaustului.

Erdogan a susținut la începutul saptămânii că „islamofobia în creștere din Occident s-a transformat într-un atac la adresa cărții noastre, Coranul, și a profetului nostru, Mohammed”, a pretins el într-un discurs televizat, susținând că Europa comite în mod activ crime împotriva musulmanilor.

Citeste mai departe

Universitatea din Haifa, recunoscută pentru combaterea nesiguranței alimentare | AO NEWS

Fondul Binațional pentru Cercetare și Dezvoltare Agricolă S.U.A.-Israel a recunoscut profesorii de la Universitatea Davis din California și Universitatea din Haifa drept promotori de nivel mondial în combaterea insecurității alimentare. Acest fond este un program de finanțare a cercetării problemelor agricole și găsirea de soluții eficiente.

Citeste mai departe

3 săptămâni de luptă între Armenia și Azerbaidjan | Știre Alfa Omega TV

Au trecut trei săptămâni de lupte între Armenia și Azerbaidjan, din cauza regiunii disputate Nagorno-Karabah și nu se întrevede încheierea acestora. Ambele părți se învinuiesc pentru izbucnirea ostilităților actuale. Deși s-a stabilit un armistițiu, sute de oameni au fost uciși și mult mai mulți au fost strămutați, iar grupurile umanitare internaționale avertizau că situația este o criză umanitară majoră.

Citeste mai departe

Viceprimarul Ierusalimului conduce o întâlnire de femei istorică în Dubai | Știre Alfa Omega TV

Viceprimarul Ierusalimului, Fleur Hassan-Nahoum, s-a reîntors recent dintr-o delegație care acum un an ar fi fost de neînchipuit. Corespondentul CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl, a discutat cu Hassan-Nahoum pe când era în Dubai în cadrul primei întâlniri a Forumului femeilor din Golf și Israel, întâlnire posibilă după semnarea Acordurilor Avraam dintre Israel și EAU.

Citeste mai departe

Israelul se află în carantină | Știre Alfa Omega TV

În Israel, se pare că al doilea val al pandemiei de coronavirus începe să scadă după patru săptămâni de carantină. Rata de infectare s-a redus semnificativ de la 9.000 de cazuri noi pe zi la 2.000 de cazuri. Guvernul va începe să ridice restricțiile, însă potrivit liderilor, va fi nevoie de luni de zile până când viața va reveni la normal. Între timp, armata israeliană ajută sistemul de sănătate supraîncărcat al țării. Recent, a transformat o parcare subterană a unui spital din nordul Israelului în primul salon Covid de acest tip.

Citeste mai departe

Lupta pentru America | Știre Alfa Omega TV

O nouă mișcare a femeilor conservatoare a pornit la drum. Grupul Women Fighting for America a plecat cu autobuzul într-un turneu care poartă denumirea de ”Tămăduirea țării noastre” și va străbate mai multe state pentru a lupta pentru sufletul Americii. Recent, Wendy Griffith de la CBN a stat de vorbă cu reprezentantele acestui grup.

Citeste mai departe

Institutul Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus | Știre Alfa Omega TV

Pregătirea academică este la fel de utilă în mediul laic ca și în cel teologic. Lucrătorii din biserici au posibilitatea să-și dezvolte abilitățile pentru slujire și să crească în cunoașterea lui Dumnezeu. Acesta a fost motivul care a dus la înființarea Institutului Teologic Creștin după Evanghelie Timotheus din București.

Citeste mai departe

Forum Balcanic împotriva antisemitismului | AO NEWS

Reprezentanții parlamentari și oficialii din țările balcanice s-au reunit într-o sesiune fără precedent și s-au angajat să ia poziții comune pentru susținerea Israelului la primul Forum Balcanic împotriva antisemitismului. Evenimentul de referință vine la doar câteva zile după ce parlamentul Albaniei a aprobat în unanimitate definiția antisemitismului a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului.

Citeste mai departe

Biroul de presă al guvernului israelian, pregătiri pentru summitul creștin anual | Alfa Omega TV

Pentru al patrulea an la rând, biroul de presă al guvernului israelian va prezența summitul creștin anual sâmbătă, 18 octombrie. Precum majoritatea evenimentelor din 2020, și acest summit va avea loc online. Premierul Beniamin Netanyahu va lua cuvântul, la fel și ambasadorul SUA în Israel, David Friedman. Noi vom organiza o emisiune cu Joel Rosenberg și alți invitați pe tema planurilor recente de pace și impactul virusului COVID-19 aici, în Israel. Pentru a o vedea, Știrile CBN și Jerusalem Dateline vor fi transmise live pe paginile noastre de YouTube și Facebook.

Citeste mai departe

Arheologii au găsit o greutate biblică antică | Știre Alfa Omega TV

Arheologii din Israel au adus la suprafață o greutate din piatră de var, care datează de pe vremea Templului lui Solomon din Ierusalim. Greutatea pe care o vedeți este egală cu doi shekeli și a fost găsită la Zidul Plângerii din Ierusalim. Sistemul de greutate shekel s-a folosit pe vremea primului Templu pentru a strânge taxele anuale pentru întreținerea templului, pentru jertfe, pentru mâncare și pentru alte bunuri.

Citeste mai departe

Convingere divină | Știre Alfa Omega TV

Covid-19 scoate la iveală credința și curajul din mulți oameni de rând. În Savannah, Georgia, o prezentatoare de știri a decis să iasă din zona ei de confort pentru a lupta cu virusul. Dawn Baker a devenit prima voluntară care participă în faza a treia a testării unui vaccin. Eric Philips de la CBN a vorbit cu ea despre ce rol a jucat credința ei în luarea acestei decizii importante.

Citeste mai departe

1.300 de locuințe au primit autorizație de construcții în Samaria | AO NEWS

Aproximativ 1.300 de locuințe au primit autorizație de construire în Gush Etzion, chiar la sud de Ierusalim. Consiliul Superior de Planificare al Administrației Civile din Israel a aprobat miercuri două planuri de construcție în cadrul comunităților evreiești din Samaria și Iudeea. Aceste planuri de construire mai prevăd și că Pnei Kedem, o comunitate evreiască veche de mai bine de 20 de ani va fi în sfârșit recunoscută oficial în registrul funciar.

Citeste mai departe

Atac asupra Armeniei | Știre Alfa Omega TV

Două națiuni străvechi sunt în război: Armenia și Azerbaidjan pentru o regiune mică numită Nagorno-Karabah, populată în mare parte de creștini. Azerbaidjan revendincă acest teritoriu, deși majoritatea populației din zonă este armenă, așa cum a arătat Chris Mitchell de la CBN din Ierusalim. Deși în prezent vorbim de un conflict minor, acesta poate lua amploare.

Citeste mai departe

Creștini eliberați în Eritreea | Știre Alfa Omega TV

Sosesc știri încurajatoare din Eritreea, Africa. Potrivit Global News Alliance, zeci de creștini au fost eliberați din închisori în ultimele luni. Se presupune că mai bine de 500 de creștini sunt încarcerați în Eritreea, mulți dintre ei de mai bine de 10 ani în condiții groaznice, ținuți chiar și în containere. Potrivit unor rapoarte, cel puțin 49 de prizoneri au fost eliberați începând din luna iulie. Global News Alliance a vorbit cu Andrew Boyd de la Release International despre acest subiect.

Citeste mai departe

Terri Copeland Pearsons despre Mic dejun cu rugăciune pentru Ierusalim | Știre Alfa Omega TV

Vorbim despre micul dejun cu rugăciune pentru Ierusalim și despre ce impact a avut Ierusalimul în viața acestei lidere creștine, când a venit pentru prima dată aici. Terri Copeland Pearsons s-a alăturat celei de-a patra ediții a evenimentului Mic dejun cu rugăciune pentru Ierusalim din acest an, la muzeul Friends of Zion din Ierusalim.

Citeste mai departe

Polonia se pregătește să interzică avorturile aproape în totalitate | Știre Alfa Omega TV

Curtea Constituțională a Poloniei este așteptată să dea o hotărâre care ar putea duce la interzicerea aproape totală a avortului. Aceasta, în condițiile în care țara are deja unele din cele mai stricte legi în domeniu din Europa, avortul fiind permis doar în caz de viol sau incest, dacă sănătatea mamei este în pericol sau dacă fătul are probleme grave, relatează BBC.

Citeste mai departe

Solicitare pentru o încetare de urgență a focului din Nagorno Karabakh | AO NEWS

În mijlocul conflictului din Nagorno Karabakh se află un simbol marcant al speranței: Centrul de reabilitare Lady Cox, un „centru de excelență” pentru nevoi speciale recunoscut la nivel internațional, care a fost fondat în 1998, după sfârșitul războiului din Nagorno Karabakh. Dar la începutul acestei luni, datorită ofensivelor militare ale Azerbaidjanului și Turciei împotriva armenilor din Nagorno Karabakh , tot personalul a fost nevoit să evacueze.

Citeste mai departe

Pompeo: „Sper că Sudanul va recunoaște Israelul” | AO NEWS

S.U.A. a început procesul de ridicare a desemnării Sudanului ca țară sponsor a terorismului, a anunțat secretarul de stat american, Mike Pompeo, legând acest proces de necesitatea normalizării legăturilor Sudanului cu Israelul, informează TPS. Și președintele Donald Trump, la începutul acestei săptămâni, a anunțat același lucru.

Citeste mai departe

Arabia Saudită: următoarea țară care va face pace cu Israelul? | Știre Alfa Omega TV

Cred că în acest moment ne îndreptăm spre dezvoltări dramatice în sensul normalizării relațiilor și a unui tratat de pace între Arabia Saudită și statul Israel. O altă națiune arabă ar putea curând normaliza relațiile cu Israelul, după tratatul istoric dintre EAU, Bahrain și statul evreiesc. Mulți întrevăd Arabia Saudită ca fiind următoarea surpriză.

Citeste mai departe

Trailer Jerusalem Dateline | 24 octombrie 2020

În această săptămână, la Jerusalem Dateline... În ciuda obținerii unui armistițiu, luptele continuă între Armenia și Azerbaidjan. Președintele Armeniei spunea pentru CBN că în spatele conflictului este Turcia. Turcia a adus militanții islamici în regiune și a schimbat configurația întregului conflict. Apoi, unii sunt de părere că Arabia Saudită ar fi următoarea națiune din Orientul Mijlociu care va face pace cu Israelul. Cred că aceasta va avea loc, e doar o chestiune de timp. Și, după Acordurile Avraam, viceprimarul Ierusalimului conduce o întâlnire de femei istorică în Dubai.

Citeste mai departe

Este Arabia Saudită pregătită pentru un acord de pace? | Știre Alfa Omega TV

Israelul a semnat recent acorduri istorice cu Emiratele Arabe Unite și cu Bahrain. Acum mulți se întreabă dacă Arabia Saudită va fi următoarea țară care va semna Acordul Avraam. Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo s-a întâlnit cu omologul său saudit și a îndemnat regatul să-și reglementeze relațiile cu Israelul.

Citeste mai departe

Copiii din China nu au dreptul la credință | Știre Alfa Omega TV

Un grup care militează pentru drepturile religioase a avertizat China, deoarece țara refuză dreptul copiilor de a practica credința. The Jubilee Campaign a sponsorizat un eveniment secundar la Adunarea Generală din această lună a Națiunilor Unite, intitulat: ”China refuză dreptul la credință pentru toți copiii.” Emilie Kao de la The Heritage Founation a citit o declarație cu privie la modul în care guvernul Chinei cenzurează religia în toate domeniile din viața unui copil, de la piața publică până la media, chiar și acasă.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.